WordPress Site Hızlandırma Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

WordPress site hızlandırma ve optimizasyon işleminin bir profesyonel tarafından yapılması gereklidir. İşlem sırasında HTML, JavaScript ve CSS kodları gözden geçirilir, gereksiz kodlar temizlenir. Uygun eklentiler ile kod küçültme işlemleri yapılır. Bilmeyen biri tarafından bu eklentiler ve işlemler uygulandığında sitede düzeltilemeyecek zararlar bırakabilir. Mevcut uygulamalar ve temanın kodları ile çakışma yaşanabilir. İşlem sonrasında site performansı olumsuz etkilenebilir. Bu sayede  WordPress site hızlandırma hizmeti verilir ve süreç eksiksiz yönetilir.

Uyguladığımız yöntemlerde sitenizin tema yapısını inceliyoruz. Kullanılan eklentileri gözden geçirip daha iyileri ile değiştiriyoruz ya da kuracağımız eklentilere göre ayarlarını yapıyoruz. Sitenizin HTML, JavaScript ve CSS kodlarını temizliyor ve sıkıştırıyoruz. PageSpeed Insights aracındaki hataları gidermeye çalışıyoruz. WordPress site hızlandırma işlemlerinde tamamen Google’ın webmaster yönergelerini referans alıyoruz. SEO konusunda en etkili yöntemler ile site performansınızı arttırıyoruz.

Site performansı, optimizasyonu ve hızı Google’ın SEO yönergelerine göre üst sıralarda görünmenin ilk üç maddesinden biridir ve çok önemlidir. Kullanıcı deneyimini iyileştirerek hem kullanıcıları memnun ediyoruz hem de Google’ın kriterlerine uygun bir site yolunda ilk adımı atmanızı sağlıyoruz.

Henüz kurumsal web sitesi kurmadıysanız bizimle iletişime geçin, sitenizi kuralım ve tüm optimizasyonları gerçekleştirelim.

Wordpress Site Hızlandırma Hizmeti

Premium Eklenti Kurulumu

Ajansımızın sağladığı imkanlardan müşterilerimizin de faydalanması için Rank Math Business versiyonunu ve WP Rocket Intinite versiyonunu sitelerinize kuruyoruz ve tüm ayarlarını yapıyoruz.

Wordpress site hızlandırma optimizasyonu

WordPress Site Hızlandırma

WordPress site hızlandırma işlemi, siteniz için veritabanı temizliği, database temizliği ve PageSpeed Insights sorunlarının çözümünü sağlıyoruz. Siteniz bizim çalışmalarımız sayesinde daha hızlı olacaktır. Hız konusunda %100 değerleri görme garantisi vermemekteyiz. Bu değerler kullanılan temaya ve eklenti yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Kullanmış olduğunuz hosting bile açılış hızında etkendir.

Eklenti Kurulumları

WordPress site hızlandırma, site yapısına ve kategorisine göre değişiklik gösterse de, sitenizin ihtiyacı olan eklentileri kurup gerekli ayarlarını yapıyoruz. Sitenizde aktif olan eklentileri kontrol edip, sayfa açılış hızına etkisine göre kullanımına yeniden karar veriyoruz. Sitenizde bulunması gereken eklentileri hız değerlerini düşürmeyecek şekilde kuruyor ve tüm optimizasyonlarını gerçekleştiriyoruz.

Wordpress Hız Optimizasyonu
20$ /Tek Seferlik
LiteSpeed Cache Eklenti Kurulumu ve Ayarları
Autoptimize Eklenti Kurulumu ve Ayarları
Lazy Load Image ve Gzip sıkıştırması
CDN CloudFlare
Imagify
Veritabanı Temizliği
PageSpeed Insights Sorunlarının Çoğunun Çözümü
SSL Kurulumu
Kurulu olan tüm eklentilerin ayarlarının kontrolü ve düzeltilmesi
Sitenin ihtiyacı olan eklentilerin kurulumu
Premium Eklenti Optimizasyonu
25$ /Yıllık Eklenti Ücreti
Eklentilerin Kurulum ve Tüm Ayarları Tarafımızca Yapılmaktadır. Eklentilerin Premium (Ücretli) Versiyonları Kurulmaktadır.
Eklentiler illegal ya da kırılmış sürümler değildir. Tamamen orijinaldir ve çalıştığımız sitelere tanımlamak için ajans hesabı ile satın alınmışlardır.
WP-Rocket Eklentisi
-Dünyanın en popüler cache eklentisidir.
Rank Math SEO Eklentisi
-SEO açısından en iyi özellikleri kullanmanıza imkan
tanıyan eklentidir.
SSL Kurulumu (Özel yazılımlarda kurulumu yazılımcı yapar.)

Wordpress Site Hızlandırma İçin Sık Sorulan Sorular

Wordpress site hızlandırma hizmeti alan müşterilerimizin merak ettiği ve sıkça sorduğu sorular aşağıdadır. Eklemek istediğiniz sorular varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Wordpress Site Hızlandırma Nasıl Yapılır?

WordPress site hızlandırma sitenizin JavaScript, HTML ve CSS kodlarının küçültülmesi (minify) işlemiyle başlamaktadır. Kod hataları ve gereksiz kod kullanımı minimuma düşürüldükten sonra temanızda bozulma olup olmadığı ya da sitede çökme meydana getirecek bir hata olup olmadığı kontrol edilir. Tamamen sorunsuz kod temizliğinden sonra eklenti kurulumlarına geçilir.

LiteSpeed Cache: Önbellek (cache) eklentisidir. Sunucu tabanlı kaynakların kullanımını minimuma indirmektedir. WordPress hostinglerin çoğu eklentiyi desteklemektedir. Ancak en iyi ve en optimize çalışan önbellek eklentisi WP Rocket’i tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Autoptimize: Önbellek özelliğinin yanı sıra site performansını arttıracak pek çok özellik sunmaktadır.

Imagify: Görsel boyutlarını küçültmeyi sağlayan eklentilerden biridir. Farklı eklenti tercihiniz varsa onu da kurabiliriz.

CDN (Content Delivery Network): Web sitenizin içeriklerinin bir kısmını önbelleğe alır ve kullanıcılarınız siteye girdiğinde daha hızlı ulaşmasını sağlar. Sunucu yükünü büyük ölçüde azaltır. Sunucu tabanlı problemler nedeniyle siteniz kapalıyken bile bazı içerikleriniz ulaşılabilir olur.

Veritabanı (Data Base) temizliği: Sitenizde daha önce kullandığınız eklentiler veya temalar veritabanı içerisinde bir takım yükler bırakmış olabilir. Bu verilerin temizlenmesi site hızını pozitif etkileyecektir.

Wordpress Site Hızlandırma İşlemini Kendim Yapamaz mıyım?

WordPress site hızlandırma oldukça hassas bir optimizasyondur. Mevcut eklentilerin kullanımını internetten öğrenseniz bile her temada farklı reaksiyon gösterebilir, sitenizde geri dönüşü olmayacak problemlere yol açabilir. Temanızda veya sitenizde çökmeler meydana getirebilir, içerik sayfalarında bozulmalara yol açabilir. Bu nedenle en basit eklenti kurulumunun bile bir profesyonel tarafından yapılması gerekir.

Sizin Site Hızınız Neden %100 Değil?

Sitemizde kullandığımız slider, whatsapp butonu ve iletişim formu gibi pek çok durum hız performansını aşağıya çekmektedir. Kullanıcı deneyimini ön plana aldığımız için açılış hızının belli bir seviyede olması bizim için yeterlidir. Kullandığımız tema slider ve diğer eklentilerde farklı alternatifleri desteklemediği için hızı maksimum bu seviyelere getirebiliyoruz. Masaüstünde %90’ın üzerinde bir hız değeri bizim için yeterlidir ve Google’ın önerdiği değerler de 80-100 aralığıdır. WordPress site hızlandırma çalışmasında sayfa hız aralığını bu aralıkta tutmaya özen gösteririz.

Site Hızımı Ne Düşürüyor?

Site hızını düşüren pek çok durum vardır. Bazılarını aşağıda sizler için listeledik. Performans için bazı eklenti ve özelliklerden vazgeçmek tasarım açısından uygun olmayabilir. Bu nedenle 80-100 aralığında (Masaüstü için) bir hız değeri kabul edilebilirdir. WordPress site hızlandırma işlemi için pek çok etken olsa da en çok hız problemi yaratan sorunlar aşağıdakilerdir.

  1. Slider Kullanımı
  2. İletişim Kutusu Kullanımı
  3. Whatsapp veya Canlı Destek İletişim Eklentisi Kullanımı
  4. WpPageBuilder ve Elementor gibi sayfa oluşturucular ile hazır tasarım uygulanması.
  5. Gereksiz ve fazla kod kullanımı (CSS, JS, HTML)
  6. Çok fazla eklenti kullanımı
  7. Görselleri optimize etmeden yüklemek (3-30kb aralığında olmalıdır.)
  8. İcon kullanımı
  9. Google Font’a geçilmemesi
  10. Gif ve sunucuya yüklenen videoların kullanılması. (Videolar için YouTube gibi siteler tercih edilmelidir. Kendi sunucunuza yüklememeye çalışın.)

Yukarıdaki maddeler arttırılabilir. Site hızındaki düşüşün genel olarak sebepleri bu şekildedir.

Site Hızı Ne Kadar Önemli?

Site hızı kullanıcı deneyimi ve Google açısından oldukça önemlidir. İlk 3 SEO kriterinden biridir. Yavaş siteler sıralamaya oldukça zor girerken, kullanıcıya iyi bir performans deneyimi yaşatan siteler için sıralama kazanmak daha kolaydır.

WordPress site hızlandırma çalışması arama motorlarının botlarının sitenizi daha sık ziyaret etmesini de sağlar. Özellikle Google botları mobil kullanıcı gibi davranış sergiler. Bu nedenle mobil hız skoru düşük siteler geç indekslenir ve genelde sıralamada çok gerilerde kalır.

Kullanıcılar açılış hızı 3 sn. üzerinde olan siteleri daha az ziyaret etmektedir. Site yüklenirken çoğu kullanıcı sekmeyi kapatabilir. Bu durum siteye gelen trafiği %70 oranında etkilemektedir. Kullanıcılar beklemek yerine daha hızlı sonuç veren alternatiflere yönelmeye eğilimdir.

SEO Danışmanına mı İhtiyacınız Var?

Siteniz için profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. SEO Danışmanlık hizmeti için telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.
Mesaj Gönder
Mesaj Gönderin
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabilirim?